TheG Story...

Príbeh TheG...

Kde a ako sa zrodilo

Samotná myšlienka TheG sa zrodila v mojej hlave pred viac ako 4 rokmi. Ak si dobre pamätám začiatky, tak tie sa datujú niekde do roku 2014. Ako mladá študentka ekonómie a manažmentu som sa móde až tak nevenovala, ale dlho som vnímala nový strih trička. Nevedel som presne o aký štýl ide, po dlhom internetovom utrácaní som našiel výraz „nadrozmerné“. Google mi pomohol nájsť čoraz detailnejšie návrhy jednoduchých tričiek, ktoré sa mi veľmi páčili. Začal som to hľadať aj u nás, no nič podobné som nenašiel. Všetko to boli zahraničné weby asos.com, topman.com, riverisland.com a mnoho ďalších nadrozmerných módnych značiek. To mi vnuklo nápad vymyslieť pár dizajnov podobných tričiek s jednoduchými tvarmi a strihmi.

Zameranie pozornosti

Najväčšiu pozornosť som venoval kvalite materiálu, ktorý som chcel mať na najvyššej úrovni. Tričiek s podobným zámerom bolo na tú dobu veľa, no vedel som, že polovica z nich nie je taká dobrá, ako by som chcela. A to bol a stále je najväčší benefit, ktorý sa skrýva pod značkou TheG Clothing.

Koľko to stálo pred spustením

Vytváranie jednoduchých návrhov je len zrnkom v piesku. O čo išlo pred spustením predaja... Hľadanie dodávateľov látok, čo bolo pre mňa spočiatku trochu neznáme, pretože som nevedela aký materiál, aké zloženie a mala som len predstavu napísanú na papieri. Trvalo niekoľko mesiacov a odoslanie asi milióna e-mailov. Ale ako možno viete alebo tušíte, nikdy som nedostal odpovede na e-maily. E-mailová komunikácia nefungovala a tak som upozornil na predajne záberov v našom okolí.

Prvá skúsenosť

Prvá látka, ktorú som našla a priznám sa, že ani netuším, aký to bol materiál, ale podľa mňa to bola 100% bavlna, čo je asi to najhoršie, čo môže byť. Vtedy som toho ale nevedel toľko, čo viem dnes, a tak som bol pre obchodníkov ľahkým terčom. Kúpil som si svoj prvý meter (stojí cca 10 € za meter) mysliac si, že čo je drahé, musí byť automaticky aj dobré a kvalitné. Opak bol pravdou!

Kto to bude šiť?

Materiál by bol ale čo s tým, keď to nikto neušije. Keďže som nevedela šiť, nikto z mojich blízkych nemusel hľadať schopného a šikovného krajčíra. Reklamy nebolo veľa, pretože priemysel už nevenuje veľkú pozornosť, takže som sa musel pokúsiť osloviť len pár, ktoré som našiel. Našiel som ich asi 10, tak som ich začal oslovovať s nádejou, že si pozriem svoje návrhy. Polovica okamžite odpadla, pretože bola zvyknutá na klasické jednoihlové klasiky, ktoré im vyhovovali, pretože nemuseli generovať energiu navyše. Zo zvyšných 5 zostali 2 a ja som pracoval na 2 ihlových strojoch, ktoré boli potrebné na realizáciu mojich predstáv.

Keď všetko do seba zapadá

Svetlo sveta uzreli prvé vzorky a predpokladám, že nevyzerali ani zďaleka tak dobre ako na papieri. Musel som hľadať ďalej a opäť som sa rozhodol ísť na internet a nájsť tam vhodných dodávateľov. Našiel som nejaké z Čiech a v kútiku duše som sa modlil, aby mali obchodného partnera na Slovensku. Našťastie sme si dohodli stretnutie a ukázali mi látky, ktoré vyzerali lepšie ako tie, ktoré som našiel v našich obchodoch!
Ako ďalšia rana mi prišiel krajčír, ktorý zariadil môj kamarát, ktorý sa móde venuje už dlhšie. Išiel som za ňou a pochopil som svoju predstavu o tom, čo som chcel a funguje lepšie, keď si vás niekto, kto vám rozumie, aj váži a nenapĺňa negatívnou energiou, ktorá vás vo väčšine prípadov od vášho nápadu odradí. Sedeli sme spolu prvý odber a o pár dní bola na svete.

Vytvorenie názvu TheG

Okolo roku 2015 som dal značke finálnu podobu s názvom TheGentlemens, ktorá sa rokmi sformovala do dnešnej podoby. TheGentlemens preto, lebo som chcela vo svojich návrhoch zanechať kúsok gentlemanského štýlu, pretože tie návrhy boli naozaj jednoduché, čisté a ľahko kombinovateľné s inými kusmi oblečenia. Ako som už spomínal, chcel som sa odlíšiť od ostatných dizajnérov a dizajnérov strihom a kvalitou a presne na tom som postavil piliere značky.

Otvorené pre domáci trh

Rok 2018 priniesol definitívnu zmenu a moje zameranie na domáci trh. Odolal som v domnení, že slovenský trh nie je pripravený míňať toľko peňazí za oblečenie. Stále si myslím opak :) Ale ako značka rastie, pridal som pár ľudí na palubu oblečenia TheG a vytvorili sme spolu ochutnávku našej kvality v podobe kampane, kde na všetky produkty dostanete doživotnú záruku. A keďže pracujeme už niekoľko rokov, vieme, že naše produkty sú lepšie ako 80% vášho šatníka. V prvom rade dostávame najviac chvály na tričká, ktoré svojím strihom a materiálom dostanú úplne každého. Preto sme do tejto kampane vo februári pridali možnosť, kde môžete získať jedno z týchto tričiek zadarmo.
Pretože jedného nikdy nie je dosť!

Celý život sa učíme pokusom a omylom. V mojom prípade to nebolo inak. Pred spustením stránky som skúšala rôzne látky, strihy a dokonca aj kombinácie farieb no všetko sa vždy skončilo fiaskom :) Vždy ma vzrušovalo vnútorné nadšenie, no keď som si uvedomila výsledok, nadšenie opadlo. Ako som spomínal napríklad kombináciu, kedy sme tričko vyrobili v mene bavlny 100%, o ktorej už viem, že po 3 nosení sa úplne zdeformuje a nič mu nepomôže. Táto kombinácia teda nedopadla najšťastnejšie. Mohol by som pokračovať v príbehoch o zlých kombináciách, ale momentálne vás nebudem otravovať. Dôležité je, že po rokoch testovania som našla spôsob, ako vybrať ten správny materiál, ktorý viem vždy prispôsobiť strihu.

Momentálne pracujeme s 94-95% viskózou a 4-5% elastanom, čo pre mnohých z vás môže znieť ako keby som prepol klávesnicu do iného jazyka, ale nie je to tak. Toto je pomer látok, ktoré používame na výrobu tričiek TheG. Viskóza je veľmi príjemná na dotyk, je jemná na dotyk a vďaka elastanu (umelé vlákno, ktoré dnes patrí ku každej ingrediencii) dokonale splynie s každou postavou. Ďalšou výhodou je, že ide o chladiacu kvapalinu, ktorá je ideálna na leto a nepelietuje na rozdiel od iných materiálov. Každá viskóza má iný typ gramáže. Používame stredný hrudník, čo znamená, že jeho hmotnosť je okolo 240-250 g / m (odkaz na tričká) + možno (vysvetlite elastan a viskózu a prečo to tak je)

Samotná látka nestačí.

Všetko by bolo zbytočné, keby sme nemali šikovných krajčírov, ktorí vedia dať naše návrhy do finálnej podoby. Môžu si vziať kus látky, spojiť ho s našimi myšlienkami a pomocou svojich zlatých rúk plniť sny. Pretože samotná látka nestačí. Je to ako pri pôrode. Tiež sa bábätko nenarodí len tak, že sa cítim dobre a je krásne počasie. Je toho oveľa viac.

Napríklad taká košeľa. Nejde len o výber látky, ale aj o nájdenie vhodných doplnkov pre každý jeden výrobok (nite, keper, šnúrky, zipsy, ...) až do konca šitia, ktoré niekedy trvá aj mesiac či dva.
Dizajny sa menia na prvé vzorky, vzorky si prídu vyskúšať modely a ak niečo nesedí, proces sa opakuje. Vďaka zlatým ručičkám a ich dlhoročným skúsenostiam sa tento proces nemusí mnohokrát opakovať. Takmer vždy sa to trafí do mojej fantázie a potom už len zachytávame detaily ako či ohnúť rukáv 3cm alebo 4cm. Preto rada používam #TheGClothing #IAmTheG

Nie sme len ľudia

Pomáhajú nám aj stroje. Môžem spomenúť napríklad vyšívanie loga od našej partnerskej firmy, ktoré nás uspokojí vždy, keď potrebujeme logá s expresným doručením v malom, ale aj veľkom množstve. Pracujú s najmodernejšími a najkvalitnejšími strojmi, aké na trhu nájdete. Oku vám preto nesadne ani ten najmenší detail. Nie je pre ňu problém vyšiť čokoľvek. Spolupracujeme aj s firmou na výrobu etikiet na úpravu materiálu, ktoré musia byť umiestnené na každom jednom výrobku. V opačnom prípade sa takýto faul trestá nemalým množstvom.

Doručenie...

Okrem vysoko kvalitných viskózových produktov a rýchlej podpory, či už prostredníctvom livechatu alebo pošty, je naša expresná služba ďalšou expresnou výhodou do 24 hodín. V ojedinelých prípadoch môžu nastať prípady, kedy preprava trvá dlhšie, ale nie viac ako 48 hodín. Vždy som neznášala, keď som si niečo objednávala a doprava trvala nekonečných 5 alebo aj 7 dní. Preto sme našli cestu z davu expresnou dopravou a na druhý deň sa môžete tešiť z našich produktov.

Záver

Osobne som robil návrhy predovšetkým pre seba. Už ma nebavilo kupovať nové a nové tričká len preto, že sa po pár praniach minuli alebo stratili farbu. Mám rada jednoduché strihy, tvary, farby, ktoré sú niečím zaujímavé a nestrácajú svoje čaro, aby som ich mohla nosiť aj budúcu sezónu a budúcu. Tá myšlienka ma tak nadchla, že som ju chcela dať medzi vás, aby som vám uľahčila život. Neodmysliteľnou súčasťou je kvalita, ktorá je na prvom mieste a len vďaka nej uznajte, že kupovať si tričká každý mesiac len preto, že vyfarbilo alebo stratilo farbu, nie je príliš ekonomické. Každý deň je nový aj pre nás, preto sa už teraz tešíme na novinky, ktoré pripravujeme a budeme sa s vami môcť postupne podeliť.

VSTUP DO OBCHODU
Späť na blog

Zanechať komentár

Upozorňujeme, že komentáre musia byť pred zverejnením schválené.